Marjolein Koetsier Mezzo-Sopraan

 

Als mezzo-sopraan begon ik mijn zangstudie aan het conservatorium in Groningen en sloot deze af bij Cora Canne Meijer aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Ik volgde daar tevens de operaopleiding o.l.v. Hans van den Homberg en zong verscheidene partijen in opera’s en musicals.

Na mijn eindexamen ontving ik o.a. lessen van Margreet Honig en van de bariton William Murray, die verbonden was aan de opera te Berlijn en later als docent werkzaam aan de universiteit van Houston, Texas.

Masterclasses werden o.a. gevolgd bij Robert Holl, Gerard Souzay en Tom Krause.

Tijdens mijn functie bij het Groot Omroepkoor verleende ik solistisch medewerking aan concerten o.l.v. (o.a.) de dirigenten Henry Lewis, Gaetano Delogu, Zoltan Pesko, Frans Brüggen en Edo de Waart.

quinkaint200.gifOok maakte ik gedurende tien jaar als lid van het vocaal ensemble Quink vele tournees, o.a door de Verenigde Staten.

Ik gaf daar naast concerten regelmatig workshops aan universiteiten en highschools. Mijn ervaring op het gebied van ensemblezang en mijn interesse in coaching (post H.B.O opleiding tot loopbaancoach) zet ik graag in bij het zingen met groepen en individuen.

Van 2008-2012 was ik als freelance zangeres verbonden aan Bachkoor Holland.

Sinds 2006 zong ik in het muziektheatrale ensemble ‘4 Family Quintet’.4 family presenteert een muzikale zangsoap

Tevens gaf ik regelmatig liedrecitals en werkte als soliste of koorlid mee aan concerten, opera en oratorium uitvoeringen.

 

Momenteel richt ik me met veel plezier op het zangles geven aan de gevorderde zanger of zangeres.

 

9789020205176 stembalans l lq f

Op de music-career-academy vind je informatie over mijn online trainingen, zoals Vanzelfsprekend presenteren, Gezonde zenuwen en Van musicus naar succesvol muzikaal ondernemer.

Bestel hier mijn boek Stembalans. Het gaat over de stem als instrument voor persoonlijke groei!